Web sajt

  • Šta je Web Sajt i da li mi je potreban?

Bavite se sopstvenim biznisom, imate svoj lični brend i želite svojim kupcima da predstavite svoj brend na najbolji mogući način, ili nemate brend još uvek ali želite da svoje proizvode ili usluge dovedete do nivoa koji će biti prepoznatljiv mnogima.
Najbolje rešenje za Vas je web sajt.

Web sajt je skup web stranica koje sadrže slike, video-snimke i drugi materijalni sadržaj sastavljen u jednu celinu. Može biti  smešten na lokalnom računaru, internet serveru ili web-serveru.
Možda Vam ovo deluje malo zbunjujuće ako niste iz svere interneta i računara, ali to za Vas i nije toliko bitno. Internet kao tržište svakog dana raste a promet preko interneta se svake godine udvostručava. U savremenom poslovanju internet stranica na globalnom virtualnom internet prostoru postaje deo  imidža jedne firme i neophodna je za njen opstanak i razvoj  u savremenom poslovanju. Dobro i kvalitetno izrađen web sajt privući će  kupce tako što će na najbolji način prikazati razloge  zbog kojih kupac treba da se  odluči za Vaš proizvod ili uslugu Vaše firme.
Web sajt štedi Vaše vreme, tako što je dostupan posetiocima na internetu 24h i  na taj način povećava mogućnost napredovanja Vašeg poslovanja i pospešuje prodaju Vašeg proizvoda.
U Srbiji trenutno postoji preko 2,9 miliona korisnika interneta, a najznačajnije je to što internet kao tržište svakog dana sve više raste i promet preko interneta se svake godine udvostručava.
Izaberite najbolje rešenje za unapređenje Vašeg poslovanja. Izrada Web sajta nije skupa,
a isplatiće Vam se višestruko!

Postoji opšte mišljenje marketing stručnjaka da ukoliko niste svojom web prezentacijom prisutni na internetu Vi jednostavno ne postojite za veliki deo potencijalnih klijenata, koji sve njima bitne informacije nalaze na internet prezentacijama. Poslovanje sa firmom koja nema svoj web sajt se ponekad izbegava iz razloga što dotična firma ne deluje dovoljno ozbiljno i profesionalno.

Web prezentaciju je neophodno prilagoditi potrebama delatnosti firme, nije isto razvijati prezentaciju za npr. pekaru, knjigovodstvenu agenciju, apoteku ili vrtić. Svi oni imaju bitno različite potrebe. Prezentacija treba da bude Vaša lična karta na internetu, oblik prepoznavanja i mogućnost neposredne komunikacije sa svima, kako sadašnjim, tako i potencijalnim klijentima.

Za izradu Vaše prezentacije potrebno je da znate kakav efekat želite da ostvari Vaša prezentacija.
Da li hoćete da prodate proizvod, pokažete klijentima čime se bavite, ponudite određene usluge ili želite da imate internet kataloge svojih proizvoda dostupne svima i u svako vreme.

Verovatno Vam se javlja pitanje: "Da li mi je Websajt potreban"

Da bi  dobili korektan odgovor na ovo pitanje u 99% slučajeva trebaćete tražiti odgovor od nekog stručnog lica koje se bavi internet marketingom.

Pazite !!! Ne tražite odgovor od ljudi koji:

  1. ne koriste internet
  2. izrađuju internet stranice a ne poznaju internet marketing
  3. bilo koga ko se bavi računarima i Internetom iz hobija

U većini slučajeva za male i srednje firme web sajt je jedan od vrlo bitnih internet marketing alata,
Ukoliko se nalazite u nedoumici možete nam se obratiti sa pitanjem rado ćemo Vam izaći u susret.

Internet Marketing stručnjak će vam naj pouzdanije reći da li Vam trenutno treba web sajt ili ne.
Ako Vam i kaže da ne treba, nemojte misliti da Vam više ništa ne treba što se tiče Internet-a, naprotiv budite strpljivi i saslušajte savet koji je za Vas naj idealniji  obzirom na vrstu Vašeg poslovanja,  trenutno stanje Vaše firme kao i Vašeg budžeta.

Da rezimiramo:

Web Sajt je u većini slučajeva samo moćan marketing alat i ako želite saznati da li vam treba ili ne, obavezno se posavetujte sa nekim stručnjakom iz oblasti Internet Marketinga.
Mnogi misle da su izradom web sajta rešili svoje celokupno prisustvo na internetu.
A uglavnom se tim započinje prvi korak u Internet marketingu

Potrebno je taj svoj sajt prezentovati, pokazati ljudima. Koja je svrha novog Poršea ako je on u garaži?
Web sajt je alat, koji u kombinaciji sa drugim online alatima (Facebook, Google servisi, Twitter…) može doneti izvanredne rezultate.